Politik

Trump langer igen ud efter kongreskvinder på Twitter

Trump skriver på Twitter, at fire kvindelige kongresmedlemmer ikke er i stand til at elske USA, og at de burde give en undskyldning til landet. Det er ikke første gang, at Donald Trump åbent ytrer sig negativt om de fire kvinder.

Tidligere har Donald Trump udtalt, at de fire kongreskvinder burde tage hjem til, 
REUTERS/Erin Scott

USA’s præsident Donald Trump langer igen ud efter de fire kvindelige demokratiske kongresmedlemmer Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley og Ilhan Omar.

Donald Trump skrev søndag eftermiddag dansk tid på Twitter, at han ikke tror, at de fire kongreskvinder er i stand til at elske USA. Han skriver videre i opslaget, at de fire kvinder burde komme med en undskyldning til USA og Israel, hvor sidstnævnte er skrevet i parentes.

De ødelægger det Demokratiske Parti, men de er svage og usikre mennesker, som aldrig kan ødelægge vores nation, skriver Donald Trump.

Det er ikke første gang, at Donald Trump kommer med negative ytringer omkring de fire kongresmedlemmer, som alle har minoritetsbaggrund.

Opslaget på Twitter kommer efter, at Donald Trump den 14. juli udtalte, at de fire nævnte kongresmedlemmer burde tage tilbage til de korrupte og uduelige lande, som de kommer fra.

Tre af kvinderne er født i USA, imens Ilhan Omar blev født i Somalia og kom til USA som barn. Donald Trumps udtalelse den 14. juli mødte stor modstand fra det Demokratiske Parti og flere republikanere, og han udtalelser blev kaldt for racistiske.

Under Donald Trumps tale til et af hans kampagnemøder i delstaten North Carolina råbte flere Trump-sympatisører »Send her back« under Donald Trumps tale.

I første omgang tog Donald Trump afstand til disse tilråb, der var rettet mod Ilhan Omar, men senere kaldte han sine sympatisører for »utrolige patrioter«.

Republikanere og rådgivere for Det Hvide Hus har været ude og forsvare Donald Trumps udtalelser om de fire kvinder.

Senator i Wisconsin, Ron Johnson, har sagt til CNN, at man skal »skrue ned for retorikken« omkring Donald Trumps udtalelser. Til Donald Trumps seneste tweet siger Ron Johnson, at »det er hans (red. Donald Trump) mening, og jeg er ikke enig med ham.«

Modsat har den demokratiske senator i New Jersey, Cory Booker, udtalt, at Donald Trump er »værre end en racist« og har sammenlignet præsidenten med den tidligere guvernør i Alabama George Wallace, der var kendt for at være imod borgerrettighedsbevægelsen.

Læs også