Politik

Liberal Alliances nye leder: Var en fejl at gå i regering

Den måde, hvorpå Liberal Alliance gik i regering, kostede på partiets troværdighed, mener Alex Vanopslagh.

Det kan sagtens være, at Liberal Alliance igen en dag bliver en del af en regering og får ministerkontorer og magt.

Men sidste gang partiet sad i regering var ingen succes. Faktisk var det en fejl, at Liberal Alliance gik i regering med Venstre og De Konservative i 2016.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh. Efter halvanden måned i spidsen for partiet giver han i et interview med Berlingske sit syn på, hvorvidt hans parti er regeringsegnet.

- Vi sagde i årevis, at vi er et idealistisk parti, som modsat alle de andre partier er rene i ånden og aldrig kunne finde på at gå i regering. Så sagde vi, at vi ville vælte regeringen, hvis vi ikke fik fem procent slået af topskatten.

- Men da vi ikke fik det, gik vi pludselig i regering, siger han til Berlingske.

Alex Vanopslagh mener, at måden, hvorpå partiet fik ministre, og de fejltagelser, Liberal Alliance begik i regeringstiden, kostede på troværdigheden.

- Omkostningerne blev for store, og derfor var det en fejl.

Trods de - i Alex Vanopslaghs øjne - dårlige erfaringer med at være regering, kan det engang i fremtiden godt give mening at gøre det igen.

- Vi kan sagtens gå i regering igen under de rette forudsætninger, siger han.

Han forklarer til Berlingske, at der i så fald skal være en tydelig afstemning af forventningerne med vælgerne og velvilje de borgerlige partier imellem.

Alex Vanopslagh blev politisk leder for Liberal Alliance kort tid efter folketingsvalget i juni. Her mistede partiet en stor del af sine vælgere og gik fra at have 13 til at have blot fire pladser i Folketinget.

End ikke partiets daværende leder og landets udenrigsminister, Anders Samuelsen, kunne trække stemmer nok til at blive valgt ind for partiet.

Læs også