Politik

Myndighederne i Hongkong har aflyst alle fly mandag

Efter dagevis med demonstrationer vil der hverken lette eller lande fly i Hongkong mandag.

De fly, der allerede har annonceret deres afgang, får dog lov til at lette. Og de fly, der er på vej mod Hongkong, får lov til at lande i lufthavnen. Foto: Thomas Peter/Reuters

Lufthavnsmyndighederne i Hongkong har aflyst de fly, der skal lette og lande resten af dagen mandag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters kort før klokken 16:30 lokal tid.

Udmeldingen kommer, efter at demonstranter har protesteret i lufthavnen fire dage i træk. Vejene til lufthavnen var overfyldte, og parkeringspladsen ved lufthavnen fuld, oplyste myndighederne.

Politiet siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at der opholder sig omkring 5000 demonstranter i passagerterminalen.

Selv om demonstrationerne har stået på i flere dage, har myndighederne meddelt, at mandagens protest har skabt særligt kaos.

- Arbejdet i lufthavnen i Hongkongs internationale lufthavn er blevet alvorligt forstyrret på grund af menneskemængden i dag, skriver myndighederne i en pressemeddelelse ifølge AFP.

De fly, der allerede har annonceret deres afgang, får dog lov til at lette. Og de fly, der er på vej mod Hongkong, får lov til at lande i lufthavnen.

Mandag eftermiddag lokal tid har Kinas repræsentant i Hongkong ifølge AFP sagt, at Hongkong befinder sig på "et kritisk stadie".

Talsmand Yang Guang opfordrer i en tv-transmitteret tale til, at protesterne mod regeringen stopper.

Yang Guang roser politiets arbejde i Hongkong, der har et begrænset selvstyre i forhold til Kina.

For tiende weekend i træk er politiet og demonstranter stødt sammen i Hongkong, hvor voldsomme protester fortsætter ufortrødent.

Protesterne begyndte, da demonstranter protesterede mod et lovforslag, der ville gøre det muligt at udlevere borgere til retsforfølgelse i Kina.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har tidligere meddelt, at lovforslaget er skrottet. Demonstranterne er vrede over, at det ikke formelt er trukket tilbage.

Mange demonstranter kræver også, at Lam træder tilbage. De er bekymrede for en stigende kinesisk indflydelse i regionen.

Læs også