Politik

Flere Venstre-folk vender sig imod Løkke og Jensen

I løbet af tirsdagen har flere og flere Venstre-folk opfordret Løkke og Jensen til at trække sig fra formandskabet. Lokal V-profil fra Struer stiller sig nu også frem.

Flere og flere Venstrefolk vender sig i disse timer imod Løkke og Jensen. 
Foto: Jens Dresling

De seneste uger har der på de interne linjer været hård kritik af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og partiets næstformand, Kristian Jensen.

Men tirsdag røg utilfredsheden ud i offentligheden. En række navngivne Venstre-folk opfordrede i Jyllands-Posten formandskabet til at trække sig.

To Venstre-folk fra Roskilde - herunder det mangeårige byrådsmedlem og tidligere viceborgmester Bent Jørgensen - argumenterer i en kronik for, hvorfor Løkke og Jensen bør sættes fra bestillingen.

Jeg tror ikke på, at det er muligt at opnå ro og et godt og tillidsfuldt samarbejde i den formandskonstellation, som vi har

Marianne Bredal, medlem af Venstres hovedbestyrelse og byrådsmedlem samt formand for teknikudvalget i Struer kommune

Også hovedbestyrelsesmedlemmerne Svend Møller Sørensen fra Skanderborg og Mette Marie Thomsen fra Holstebro efterlyste i tirsdagens Jyllands-Posten udskiftning i partitoppen.

Som tirsdagen er gået har endnu flere kritikere taget bladet fra munden og opfordret formandskabet til at trække sig - selv om Løkke for få dage siden meddelte, at det nu var tid til at kigge fremad.

Nu træder også Marianne Bredal, medlem af Venstres hovedbestyrelse og byrådsmedlem samt formand for teknikudvalget i Struer kommune, frem med et ønske om udskiftning i partitoppen.

»Jeg tror ikke på, at det er muligt at opnå ro og et godt og tillidsfuldt samarbejde i den formandskonstellation, som vi har. Det er der intet indtil videre, der tyder på. I de seneste uger er det eskaleret, og vi må aldrig sætte enkeltpersoner foran partiet,« siger Marianne Bredal og understreger, at både Løkke og Jensen i hendes optik bør trække sig.

Hvem der så skal stå i spidsen for Venstre, ønsker hun ikke at diskutere i det offentlige.

»Én ting ad gangen,« siger hun til Jyllands-Posten.

Tidligere på dagen udtalte Aage Hvid Ottosen, vælgerforeningsformand i Hemmet-Sdr.Vium-Lønborg ved Skjern, til B.T.:

»På et tidspunkt er vi nødt til at få ryddet op i det her, når de to fjolser ikke kan få det delte formandsskab til at køre,« sagde han.

Også Venstres vælgerforeningsformand i Ikast, Thyge Søndergaard Jensen, udtalte sig tidligere på dagen i tydelige vendinger til B.T.:

»Der er lige nu brug for, at der kommer ro i Venstre. Det er vigtigt, at Venstre ledes af nogen, der kan samle partiet, og det tror jeg ikke på kan ske med den nuværende ledelse,« sagde han.

Læs også