Politik

Fogh om Trump-afbud: Tilbageslag - men måske det bedste

Det har vakt stor opsigt, at den amerikanske præsident, Donald Trump, natten til onsdag dansk tid meldte, at han ikke kommer til Danmark om to uger alligevel, men udskyder besøget.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen er i København for at fortælle om hans nye fond The Alliance of Democracies Foundation.

Tidligere Venstre-statsminister Anders Fogh Rasmussen og den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt kommenterer nu også afbuddet fra USA´s præsident Donald Trump om at komme på satsbesøg blot et par uger , før det skulle have fundet sted. .

Fogh kalder på Twitter udskydelsen af statsbesøget for et "tilbageslag for vores landes diplomatiske relationer, men det vil måske være for det bedste".

- Arktis' sikkerheds- og økonomiske udfordringer er for vigtige til at blive overvejet sideløbende med håbløse diskussioner som salget af Grønland, skriver Fogh på Twitter.

Fogh havde som statsminister i 2005 besøg af den daværende amerikanske præsident George W. Bush, der sammen med sin kone, Laura Bush, og deres datter, Jenna Bush, var i Danmark på statsbesøg.

Også tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt kommenterer afbuddet til det planlagte besøg på Twitter:

- Er det en slags joke? Dybt fornærmende over for det grønlandske og danske folk.

Trumps udsættelse af statsbesøget i Danmark er begrundet med, at Mette Frederiksen har afvist at ville drøfte præsidentens tanker om at købe Grønland, som blev kendt af offentligheden i sidste uge.

- Danmark er et meget særligt land med en fantastisk befolkning, men på baggrund af statsminister Mette Frederiksens kommentarer om, at hun ikke har nogen interesse i at diskutere et køb af Grønland, vil jeg udsætte vores møde, der er planlagt til om to uger, til et andet tidspunkt, skriver Donald Trump på Twitter.

Læs også