Politik

Her er manden, der skal styre Finansministeriet

Peter Stensgaard Mørch er ny departementschef i Finansministeriet. Han afløser Martin Præstegaard, der skifter til ATP.

Peter Stensgaard Mørch er ny departementschef i Finansministeriet. Foto: København Kommunes hjemmeside

Det bliver Peter Stensgaard Mørch, der nu indtager stillingen som departementschef i Finansministeriet.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Peter Stensgaard Mørch kommer fra en stilling som adm. direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune og har tidligere været departementschef i Beskæftigelsesministeriet, ligesom han også har en fortid som kontorchef i Finansministeriet og i det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerie.

»Han har tung topledererfaring fra både Københavns Kommune og Beskæftigelsesministeriet. Peter kender huset og medbringer samtidig værdifulde erfaringer fra hverdagen i en kommune. Jeg synes, at det er en vigtig kvalitet, at han både kender Finansministeriet indefra og udefra,« siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Peter Steensgaard Mørch erstatter Martin Præstegaard, der tidligere på foråret meddelte, at han forlader Finansministeriet til fordel for en plads i ATP’s koncernledelse som viceadministrerende direktør og finansdirektør.

»Finansministeriet er et vigtigt maskinrum for den offentlige sektor og for regeringsarbejdet, og jeg glæder mig til at lægge alle kræfter i at få det til at fungere bedst muligt samt at betjene finansministeren i arbejdet med at gennemføre regeringens politik,« siger Peter Stensgaard Mørch.

Peter Stensgaard Mørch, der er født i 1975, er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2003.

Læs også