Politik

Lars Løkke Rasmussen genopstiller som formand for Venstre

Lars Løkke Rasmussen vil bede Venstres hovedbestyrelse om at fremrykke Venstres landsmøde fra d. 16.-17. november til afholdelse inden Folketingets åbning, for at være klar til den nye politiske sæson: »Så vi ved, hvad den politiske linje er, og hvem der skal stå i spidsen for den.«

Venstre holdt pressemøde ved partiets sommergruppemøde på Kragerup Gods. Venstres Jakob Ellemann-Jensen, Venstres Lars Løkke Rasmussen og Venstres Kristian Jensen.

Lars Løkke Rasmussen genopstiller til formandsposten ved Venstres landsmøde i efteråret. Det skrev han søndag aften på sin facebook-profil:

»Venstre er Danmarks borgerlige-liberale folkeparti.

Et parti, der er bredt forankret i alle samfundslag, og som tager afsæt i et liberalt menneskesyn. Frihed, frisind og fællesskab er det fundament, vi er bygget på.

Jeg er stolt af at være formand for Venstre.

De seneste snart to årtier har vi haft hovedansvaret for at sætte retningen for Danmark med regeringsansvaret i 14 ud af 18 år. Resultaterne er stærke: Flere tusinder private arbejdspladser, en stærkere kernevelfærd, lavere skatter og afgifter og en fast og fair udlændingepolitik. For blot at nævne nogle resultater.

Jeg er stolt af, hvad vi har opnået.

I maj og juni fik vi to fantastiske valg, hvor Venstre blev det største parti i Europa og fik den største mandatmæssige fremgang af alle partier herhjemme.

Positionen som Danmarks største borgerlige-liberale parti skal bruges offensivt.

Men det kræver, at vi kan tale politik og ikke personer. Der er lige nu et alt for stort fokus på enkeltpersoner og arvefølgen i Venstres ledelse. Det gør os ukampdygtige som parti og skygger for Venstres politiske projekt.

Det kan vi selvfølgelig i længden ikke være tjent med. Derfor må diskussionen bringes til konklusion hurtigst muligt – og det kan kun ske på et landsmøde.

Derfor vil jeg bede Venstres hovedbestyrelse om at fremrykke Venstres landsmøde fra d. 16.-17. november til afholdelse inden Folketingets åbning, så vi kan være klar til den nye politiske sæson. Så vi ved, hvad den politiske linje er, og hvem der skal stå i spidsen for den.

Jeg har gjort min stilling op.

Jeg ønsker at fortsætte som formand for Venstre og tage nøglerne til Statsministeriet tilbage. Jeg ønsker at fortsætte med tegne partiet udadtil og sikre maksimal indflydelse for partiet. Derfor vil jeg søge genvalg som formand og opbakning til min politiske linje ved landsmødet.«

">
Hvorvidt Lars Løkke Rasmussen har ville genopstille, har der igennem den seneste tid været blæst omkring.

Flere folk i Venstres bagland har blandt andet i Jyllands-Posten taget bladet fra munden og krævet, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig som henholdsvis formand og næstformand.

På Venstres sommergruppemøde opfordrede Claus Hjort Frederiksen Kristian Jensen til at træde tilbage som næstformand. Også efter pressemødet, hvor Kristian Jensen både beklagede og undskyldte et interview, der blev set som en underløbning af Lars Løkke Rasmussen, fastholdt Claus Hjort Frederiksen sin kritik og opfordring.

Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen har i over 10 år bestridt posten som partiformand i Venstre.

I 5,5 år af dem har han været statsminister.

Han overtog i første omgang posten som både partiformand og statsminister efter Anders Fogh Rasmussen (V).

Siden tabte han statsministerposten til Helle Thorning-Schmidt (S), men genvandt den knap fire år senere fra selvsamme Thorning-Schmidt.


Efter et krisemøde i partiets forretningsudvalg erklærede Claus Hjort Frederiksen dog, at han ikke længere mente, at Kristian Jensen skulle trække sig.

BRANCHENYT
Læs også