Politik

Tidligere skatteminister retter hård kritik mod Rigsrevisionen

Det er en fejlslutning, når Rigsrevisionen udtaler kritik af det nye system til gældsinddrivelse, lyder det fra tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), skriver mediet version2.dk.

Karsten Lauritzen var skatteminister indtil valget tidligere på året. Nu blander han sig endnu gang i debatten om PSRM. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Karsten Lauritzen (V), der var skatteminister i den tidligere VLAK-regering, sender nu skarp kritik mod Rigsrevisionen.

Det skriver version2.dk.

I sidste uge konkluderede Rigsrevisionen, at arbejdet med at implementere det nye gældsinddrivelsessystem ikke er gået som håbet, og at Skatteministeriet fra starten af 2019 ikke havde sikret, at PSRM kunne understøtte ministeriets inddrivelsesopgave fuldt ud.

Karsten Lauritzen var skatteminister i starten af 2019, og han mener, at kritikken rammer helt ved siden af.

»Jeg mener ikke, at Rigsrevisionen har den faglighed, der skal til for at kigge på det her system. Derfor når de frem til nogle fejlkonklusioner. Jeg må sige, at det faglige niveau med at løfte den her opgave er overraskende lavt. Det gælder helt generelt for deres revision af IT-systemer - det har de slet ikke kompetencerne til,« udtaler han til version2.dk.

Karsten Lauritzen understreger derudover, at man i dag ikke længere sætter et helt IT-system i drift på én gang, men at et sådant skifte skal foretages i faser.

Tidligere erkendte den nuværende skatteminister, Morten Bødskov (S), at der var store problemer med det nye system, som ifølge ham ikke kommer helt op i omdrejninger lige foreløbig.

»Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne være klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk,« sagde han torsdag.

Læs også