Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Skotsk domstol: Suspendering af parlamentet er ulovlig

Premierminister Boris Johnsons suspendering af det britiske parlament er ulovlig, siger Skotlands højeste civile domstol.

Brexit - britisk farvel til EU
Arkivfoto: Glyn Kirk/AFP Arkivfoto: Isabel Infantes/AFP

Tre dommere i den højeste civile domstol i Skotland - the Court of Session - er enige om, at premierminster Boris Johnsons suspendering af det britiske parlament er ulovlig.

Det skriver bl.a. BBC og Sky News.

Sagen var anlagt af en gruppe politikere på tværs af partier, og alle tre dommere var enige i udlægningen, som dermed overtrumfer en afgørelse fra sidste uge, som sagde at Johnson ikke havde gjort noget ulovligt.

Afgørelsen i ved den skotske domstol får dog ingen umiddelbar effekt på Boris Johnsons beslutning, som trådte i kraft tirsdag. Det gør den ikke, da domstolen ikke har givet ordre om at ophæve suspenderingen forud for en høring, der begynder tirsdag i næste uge.

I et resumé af dommen skriver de tre dommere, at de var enige i deres vurdering af, at Boris Johnsons suspendering var »en upassende måde at styre parlamentet på.«

Dommerne uddybede:

»Domstolen vil derfor afgive en kendelse, der erklærer, at premierministerens råd til dronningen om suspenderingen var ulovlig og derfor ugyldig og uden virkning.«

BRANCHENYT
Læs også