Serier

Brexit: Den britiske regering har offentliggjort sit "worst case"-scenario

Dokumentet med titlen "Operation Yellowhammer" er seks sider langt.

Brexit - britisk farvel til EU
Regeringens vurdering af det værste scenario ved et hårdt brexit er blevet offentliggjort. Video: Reuters

Den britiske regering med premierminister Boris Johnson i spidsen har - som den er blevet pålagt af Parlamentet - offentliggjort sin analyse af, hvordan et "hårdt" brexit, altså et brexit uden en aftale med EU, i værste fald kan se ud.

Dokumentet med titlen "Operation Yellowhammer" er seks sider langt og indeholder 20 punkter, som onsdag aften er blevet offentliggjort på regeringens hjemmeside. Dog med undtagelse af punkt 15, der i sin fulde længde er overstreget med sort tusch.

Regeringen advarer i dokumentet om måneders forsinkelser på transport over Den Engelske Kanal, prisstigninger på bl.a. elektricitet og konsekvenser for adgangen til mad og medicin, når Storbritannien udtræder - efter planen er exitdatoen den 31. oktober.

Dokumentet beskriver også, hvordan der kan opstå forsinkelser for britiske statsborgere ved færger og i lufthavne, og at der vil komme huller i den vidensdeling, der foregår mellem ordensmagten i Storbritannien og resten af EU.

Mandag pålagde parlamentsmedlemmerne i Underhuset regeringen at fremlægge vurderingen. Underhuset ønskede også, at private drøftelser mellem forhandlerne som eksempelvis tekstbeskeder, skulle offentliggøres. Men det har regeringen nægtet.

»Det er upassende og ude af proportioner,« sagde regeringens Michael Gove som svar på forespørgslen.

Hele dokumentet kan læses her.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også