Politik

Thulesen Dahl vil have asylstop og folkeafstemning

Dansk Folkepartis formands, Kristian Thulesen Dahls, tale på årsmødet handlede om baglandet og udlændinge.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, holder tale på partiets årsmøde lørdag.

Læs her de vigtigste pointer fra den skriftlige tale, der er udleveret til årsmødet.

* Udlændinge:

- For det første ønsker vi gennemført et egentligt asylstop. Så man ikke længere kan opnå asyl ved selv at møde frem i Danmark. Det giver simpelthen ingen mening, at man kan vandre gennem det ene fredelige land efter det andet for så at påberåbe sig ret til asyl her i Danmark

- For det andet skal hjemsendelsespolitikken gennemføres. Vi fik det endeligt igennem med finansloven for i år, men dermed er det jo ikke sket i praksis.

* EU:

- Populært sagt er vi for den gamle tankegang om EF – men imod den stadig større trang til føderalisme igennem EU. Vi er imod EU, som det har udviklet sig. 

- Men alligevel er det ikke aktuelt med en debat om Danmarks medlemskab af EU. Den kan vi tage, når der er en endelig status omkring briternes situation, og når vi en tid har set, hvordan det har udviklet sig.

* Bankunion:

- Ja – lige præcis! (Om Mette Frederiksen (S) udtalelser om, at danskerne skal spørges ved en Folkeafstemning red.) Det mest naturlige vil være så at spørge danskerne! Håber Mette – du står ved dét løfte!

* Baglandet:

- Så én ting, jeg tager med mig fra min rundtur, er behovet for en helt anderledes og markant styrket kommunikation internt i partiet. Det gælder både i forhold til folkevalgte i byråd og regioner, men også i forhold til de organisatorisk valgte i vores lokale bestyrelser

* Om hjælp til boligkøb uden for de store byer:

- Vi foreslår, at der laves en model, hvor staten samarbejder med bankerne og realkreditinstitutterne – finder en fordelingsnøgle i forhold til risikoen – så banker og realkreditter igen kommer til at låne ud. 

- Det dur ikke, at der er områder i vort land, der affolkes – ikke fordi folk ikke gerne vil bo der, men fordi vi har fået skruet nogle alt for firkantede regler sammen efter finanskrisen for ti år siden.

* Klima: 

- Vi ønsker, at Danmark lever op til de internationale aftaler, vi har påtaget os i forhold til reduktion af klimagasser. Vi taler altså ikke OM, der er klimaforandringer, eller om vi skal bidrage til at bekæmpe forandringerne, men om HVORDAN vi bedst gør det.

* Politi:

Hårdere straffe til udlændinge der begår kriminalitet. Hurtigere og mere effektiv udvisning af kriminelle udlændinge.

* Om kommunernes økonomi:

- Vi bør lave en model, hvor det ikke er kommunerne, der skal betale til hinanden. 

- Hvor vi som borgere betaler en mere ens procentdel af vores indkomst til vores fælles velfærdssamfund. Hvor kommunerne så får deres andel af velfærdskagen regnet ud i forhold til deres indbyggere.

BRANCHENYT
Læs også