Politik

Pape fortsætter kampen: Arveafgiften skal afskaffes

De Konservative arbejder videre for at fjerne arveafgiften. Den er urimelig, siger formand Søren Pape Poulsen.

Der er brug for skattelettelser, lyder det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i sin tale lørdag på partiets landsråd.

Derfor fortsætter partiet ufortrødent sin mission for at afskaffe arveafgiften. Ifølge Pape skal det ikke være en indtægtskilde for staten, hvis et familiemedlem dør.

- Venstrefløjen påstår, at det giver for meget ulighed, hvis staten ikke konfiskerer nogle penge. De forsøger at tegne et billede af, at skatten på generationsskifte handler om meget få ekstremt velhavende danskere.

- Men det er ikke det sande billede. De her erhvervsdrivende sidder ikke med en bunke kontanter i en kuffert ved siden af spisebordet, som de giver videre.

- De har bundet deres midler i den arbejdsplads, der skaber eksport til gavn for Danmark, og som skaber arbejdspladserne til danskerne.

- Derfor er skatten på generationsskifte også en skat på folk, der har arbejdet for at bygge noget op, siger Pape.

Han mener, at venstrefløjen ikke kan unde disse mennesker lidt succes.

- Skatten på arv er et bittert og vredt projekt, som tiltaler dem, der ikke kan tåle, at andre har succes. Men man kan ikke bygge et lykkeligt land på jalousi.

- Derfor skal man selvfølgelig kunne drive sin virksomheder videre, uden at staten skal have en bid af kagen, fordi nogen er død eller går på pension, siger Pape.

Den daværende VLAK-regering droppede at sænke arvegiften, da der skulle forhandles finanslov sidste år. Til stor ærgrelse for De Konservative. Dansk Folkeparti, støttepartiet til Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, ville ikke være med.

Siden er der sket et regeringsskifte, og det er nu Socialdemokratiet, der sidder på magten med et rødt flertal bag sig.

Men det er vigtigt for Pape at understrege De Konservatives linje. Hvis man synes, at skatten er for høj eller for kompliceret, skal man stemme konservativt, siger Pape.

BRANCHENYT
Læs også