Politik

WTO giver USA tilladelse til at indføre told på EU-varer

Talsmænd for EU har indikeret, at EU forsøger at nå et handelsforlig med USA, som skal forsøge at forhindre eskalerende handelsspændinger, der kan ramme økonomier over hele kloden. Foto: Axel Heimken/picture-alliance/dpa/AP Images

Verdenshandelsorganisationen, WTO, har mandag givet USA fuld tilladelse til at pålægge told på EU-produkter som en gengældelse for ulovlige tilskud givet til Airbus.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på måneden fik USA grønt lys til at indføre told for 7,5 mia. dollar på europæiske varer - en milepæl i den 15 år lange kamp mellem Airbus og amerikanske Boeing, hvor amerikanerne fik medhold i, at Airbus uberettiget har modtaget EU-støtte.

Washington har annonceret, at tolden, der kan komme til at ramme en lang række forbrugervarer såsom fransk vin, kan træde i kraft allerede fredag i denne uge.

Talsmænd for EU har dog ifølge det franske nyhedsbureau indikeret, at EU forsøger at nå et handelsforlig med USA, som skal forsøge at forhindre eskalerende handelsspændinger, der kan ramme økonomier over hele kloden.

BRANCHENYT
Læs også