Politik

Boris Johnson vil beskatte USA's tech-selskaber trods Trumps modstand

Boris Johnson vil beskatte digitale selskaber, der tjener penge i Storbritannien, med 2 pct. af deres omsætning. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Boris Johnson risikerer et sammenstød med Donald Trump, når præsidenten i disse dage er på besøg i London.

Den britiske premierminister presser nemlig fortsat på for at indføre en ny skat på store amerikanske tech-virksomheder, skriver The Independent.

Storbritannien er i øjeblikket afhængig af at indgå en handelsaftale med USA til at bibeholde forbindelsen mellem de to lande efter brexit.

Men med en britisk skat på digitale services - herunder de amerikanske selskaber Google, Amazon og Facebook, kan den gode stemning komme i fare.

Boris Johnson vil nemlig beskatte digitale selskaber, der tjener penge i Storbritannien, med 2 pct. af deres omsætning.

Da Frankrig for nylig indførte et lignende tiltag, fik det USA til at indføre nye toldsatser på franske varer som modsvar. Donald Trump lagde vægt på, at det er amerikanske selskaber og derfor udelukkende op til USA at beskatte dem.

De nye toldsatser på franske varer møder ingen støtte fra Boris Johnson.

- Det er åbenlyst, at jeg tager stærkt afstand fra det, jeg synes ikke, at handelskrige er en god ting. Jeg mener, at vi er nødt til at kigge på de store digitale selskabers drift, på de enorme omsætninger, de skaber i Storbritannien, og på hvor meget skat, de betaler, udtaler han til The Independent.

BRANCHENYT
Læs også