Politik

Her er erhvervslivets fem politiske fikspunkter i 2020

Alt tyder på, at 2020 bliver et lige så hæsblæsende politisk år som 2019 set gennem erhvervslivets briller. PolicyWatch gennemgår her, hvad der på forhånd tegner til at blive de vigtigste politiske fikspunkter for erhvervslivet i 2020, hvor regeringen blandt andet ventes at fremlægge et infrastrukturudspil i første halvår.

Statsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets åbningsdebat.

Højere skat på virksomheders generationsskifter, byrdelettelser, lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft, besparelser på statens konsulentforbrug, en grøn fremtidsfond og skat på arbejdsgiverbetalte telefoner. Christiansborg skruede i 2019 på flere områder, der får direkte indflydelse på dagligdagen ude i landets mange virksomheder. Om lidt tager S-regering fat på sit andet kalenderår i regeringskontorerne, og på forhånd er der intet, der tyder på, at det kommende år bliver mindre hæsblæsende set med erhvervslivets briller end det foregående.

I øjeblikket er regeringens 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet i gang med et intensivt arbejde, der i februar/marts skal munde ud i en række anbefaler til regeringen. Flere sværvægtere fra erhvervslivet har påtaget sig opgaven med at stå i spidsen for partnerskaberne, der skal sætte turbo på den grønne omstilling og bidrage til at sikre, at regeringens mål CO2-reduktionsmål på 70 pct. i 2030 nås. ..

BRANCHENYT
Læs også