Serier

G7 landene parat til handle på coronavirus

Frygten for, at coronavirus vil lægge verden ned økonomisk, får nu nogle af verdens største økonomier til at erklære sig parat til at handle og samarbejde, hvis udviklingen forværres.

Corona rammer verden
Snak med rejsende i Københavns Lufthavn om Corona virus.
I lufthavnsapoteket bliver der solgt mange mundbind/masker.
Foto: Lars Krabbe.

G7-landenes finansministre er "klar til at handle og inkludere finanspolitiske tiltag om nødvendigt", som konsekvens af coronavirusudbruddet.

Det oplyser de syv lande i en fælles pressemeddelelse.

Landenes finansministre og centralbankchefer gentager, at de vil bruge "alle nødvendige politiske tiltag for at sikre en stærk levedygtig vækst og bruge de sikkerhedsforanstaltninger, der skal til."

Ud over at sikre sundhedssektoren i forhold til virusudbruddet, så er landenes finansministre også parate til at handle i de respektive lande for at støtte økonomien i denne fase, oplyses det.

- Centralbankerne i G7-landene vil forsætte med at opfylde deres mandater og således understøtte prisstabilitet, økonomisk vækst og samtidig bevare det finansielle systems modstandsdygtighed, fremgår det af den fælles meddelelse.

Samtidig påpeger G7-landene, at de er positive over, at Den Internationale Valutafond (IMF), Verdensbanken og andre internationale finansielle institutioner er parate til at hjælpe til med at tackle både den menneskelige tragedie og økonomiske udfordringer.

- Finansministre og centralbankchefer i G7 er klar til at samarbejde yderligere om rettidige og effektive foranstaltninger, fremgår det af meddelelsen.

G7 består af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA.

BRANCHENYT
Læs også