Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen vil åbne hurtigere, end europæiske retningslinjer anbefaler

EU anbefaler op til en måned mellem hvert trin i genåbningen, men Danmark holder et langt højere tempo. En ekspert kalder hvert skridt et eksperiment.

Corona rammer verden
Statsminister Mette Frederiksen mener, at det er forsvarligt at fremskynde dele af genåbningen af samfundet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Partilederne mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) om yderligere genåbning i fase 2 på Christiansborg, onsdag den 20. maj 2020. Årsagen til forhandlingerne er, at de danske tal for smittede med coronavirus er lavere end ventet. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020)

Der gik fem dage, fra børnene vendte tilbage i vuggestuerne, til frisører og massører også fik lov til at åbne igen. Tre uger derefter kunne danskerne så også på ny gå i storcenter. Og da en uge mere var gået, blev dørene i mandags slået op til landets restauranter og caféer. To dage senere – onsdag i denne uge – gik statsminister Mette Frederiksen og partilederne så i gang med forhandlingerne om en yderligere fremskyndet åbning af Danmark.

Men det tempo, som Danmark genåbner samfundet i, går stik imod de anbefalinger, som EU har fastlagt for landenes genåbning. I en såkaldt »fælles europæisk køreplan« for ophævelse af corona-restriktioner lyder anbefalingen, at EU-landene bør åbne i trin, så effekten af den forrige åbning kan afgøres, inden mere åbnes. Smitten tager nemlig tid at registrere og aflæse i indlæggelsestallene...

BRANCHENYT
Læs også