Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Vil EU tillade, at tyske kærester kan rejse ind, når franske ikke kan?

Det strider mod principperne om at behandle EU-borgere lige, når kun kærester fra nogle lande må rejse til Danmark, mener eksperter. Justitsministeren begrunder det blandt andet med nabolandsrelationer.

Corona rammer verden
Muligheden for kærestebesøg fra Norden og Tyskland trådte i kraft mandag kl. 00.01. Dagen igennem var der kritik af, at udenlandske kærester eksempelvis skulle fremvise tekstbeskeder og billeder for at bevise over for politiet ved grænsen, at de rent faktisk er kærester med en person i Danmark. Men kontrollen bliver ændret, siger justitsminister Nick Hækkerup. Foto: Mikkel Berg Pedersen Lukning af de danske grænser på grund af coronavirus. Grænsen mellem Danmark og Tyskland. Grænseovergangen i Padborg er nu blokeret med store betonblokke. Foto: Marie Ravn Grænsebetjente checker pas ved grænseovergangen mellem Danmark og Tyskland. Grænsekontrol, stikprøver. Skat og politiet gennemførte en rutinemæssig razzia ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland.

Nu er grænsen til Danmark åben for svenske og tyske kærester og bedsteforældre. Men ikke for franske eller polske ditto.

Forskelsbehandlingen mellem personer fra forskellige EU-lande strider mod grundlæggende principper i EU, mener eksperter. Det er uvist, om det er lovligt, og kræver i det mindste, at regeringen kommer med en god begrundelse for, hvorfor man gør forskel...

BRANCHENYT
Læs også