Serier

Regeringen åbnede grænsen uden at vide, hvor mange smittede der kan komme ind

Da statsminister Mette Frederiksen annoncerede, at turister fra Tyskland, Norge og Island snart igen kan besøge Danmark, havde hun ikke haft lejlighed til at se på konsekvenserne, som på samme tid var færdigberegnet af regeringens eksperter.

Corona rammer verden
Fredag annoncerede regeringen, at turister fra Norge, Island og Tyskland snart kan besøge Danmark. Svenske turister må dog vente. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Selv om regeringen igen og igen har slået fast, at den vil genåbne landet forsigtigt, for ikke at sætte den positive udvikling i smittespredningen over styr, så tog den et nyt skridt i åbningen med bind for i hvert fald det ene øje, da den fredag annoncerede, at grænsen til Tyskland, Norge og Island snart vil åbnes for turister.

Direkte adspurgt, om der var regnet på konsekvenserne for smitten af en tilstrømning af turister fra andre lande med coronavirus, slog sundhedsminister Magnus Heunicke fast, at »der næsten helt sikkert kommer turister i Danmark, der bærer virus med«, og statsminister Mette Frederiksen supplerede: ..

BRANCHENYT
Læs også