Serier

Svømmehaller og fitnesscentre kan åbne fra på mandag

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til mandag d. 8. juni.

Corona rammer verden
Hvor tæt må cyklerne stå under spinningtimen? Blandt andet det skal der nu udarbejdes retningslinjer for. Arkivfoto: Ditte Lysgaard Holm

Fra på mandag åbnes der igen for indendørs idræts- og foreningsliv og alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter – herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

Det er regeringen og Folketingets partier blevet enige om efter forhandlinger lørdag aften.

»Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundt omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde,« kommenterer kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Det er ikke mange uger siden, at der var tale om, at for eksempel træningscentre først ville kunne genåbne til august.

De seneste uger har smitteudviklingen dog været på et lavt niveau i landet trods løbende genåbning.

Det har fået nedlukkede virksomheder og politiske partier til at presse på for en fremskyndet proces.

»I Venstre er vi meget tilfredse med, at hele foreningsdanmark, idrætten, fitnesscentre, danseskoler og svømning kommer i gang igen. Alle har savnet fællesskaberne, de fællesskaber, som Danmark er bygget op af. Tak for samarbejdet til alle partier omkring dette,« lyder det fra Venstres idrætsordfører Sten Knuth i pressemeddelelsen fra Kulturministeriet.

De indendørs idrætsfaciliteter har været lukket ned siden marts.

Der vil gælde nye retningslinjer for de genåbnede fitnesscentre og faciliteter. Disse retningslinjer er nu ved at blive udarbejdet, men det er ikke oplyst, hvornår det arbejde vil være færdigt.

Retningslinjerne bliver udarbejdet af ministeriet, som vil rådføre sig med både sundhedsmyndighederne og de relevante sektorer, der nu genåbner.

Jens Rohde har deltaget i lørdagens forhandlinger på Radikale Venstres vegne. Også han glæder sig over den nye aftale, men stiller sig ikke udelukkende tilfreds.

»Radikale Venstre glæder sig over hvert skridt mod normalisering. Men vi er ikke i mål endnu,« udtaler han.

I denne weekend skal der også forhandles om at hæve forsamlingsforbuddet fra den nuværende grænse på 10 personer.

Her er regeringens udspil, at man i første omgang vil hæve forsamlingsgrænsen til 50 personer fra på mandag.

Denne del af planen er der allerede nu et politisk flertal, der har meldt sin opbakning til.

BRANCHENYT
Læs også