Politik

Virksomheder advarer mod nye regler for udenlandsk arbejdskraft

Regeringen vil lukke smuthuller og stoppe underbetaling hos de få, men rammer alle danske virksomheder og gør det svært at rekruttere nødvendig arbejdskraft, lyder kritikken.

Danske virksomheder frygter, at det bliver sværere at rekruttere udlændinge eller hente medarbejdere ind fra udenlandske datterselskaber med nye stramninger af reglerne for udenlandsk arbejdskraft. Baggrunden for reglerne er historier om underbetaling af kinesiske kokke på danske sushi-restauranter og kinesiske spisesteder. Arkivfoto: Joachim Voss.

For knap et år siden ramte historier om grov underbetaling af kinesiske kokke på danske sushi-restauranter og kinesiske spisesteder forsiderne, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter bekræftede, at der tegnede sig et billede af ulovlig aktivitet, og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye tøvede ikke med at tale om »udnyttelse af mennesker«.

Det vil regeringen rette op på med et lovforslag, som nu skal behandles i Folketinget. Men forslaget skyder langt over målet med nye stramninger, der gør det sværere for alle danske virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft...

BRANCHENYT
Læs også