Politik

Mette Frederiksens blå fodspor er så markante, at borgerlige overvejer at stemme på hende

Med en nationalkonservativ retorik, stram udlændingepolitik og stærk styring har statsminister Mette Frederiksen indtaget det borgerlige Danmark, som står splittet og savner vælgeropbakning. De borgerlige kan takke sig selv for krisen, mener fremtrædende borgerlige debattører, som Jyllands-Posten har talt med.

Illustration: Lotte Overgaard Har Socialdemokratiet sat sig på de borgerliges værdier?

På foto ses:
Historiker Christian Egander Skov. Har Socialdemokratiet sat sig på de borgerliges værdier?

På foto ses:
Thue Kjærhus, forstander på Rønshoved Højskole, som ligger ved Flensborg Fjord.

Der er borgerlige, som holder vejret og håber, at det nok skal gå. Andre mener, at der skal et markant valgnederlag til for at ruske op i borgerligheden. Ingen synes at være i tvivl om, at det borgerlige Danmark er i krise.

Meningsmålingerne taler deres eget sprog. Statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet står stærkt og stabilt, Venstre rasler ned, mens De Konservative kan lune sig ved en stigende kurve. Det ændrer dog ikke på, at hvis der var folketingsvalg nu, så ville det kræve en blå kraftanstrengelse at bryde det røde flertal. Flere peger på, at de borgerlige har tabt pusten, efter at Mette Frederiksen har taget værdipolitikken til sig og gjort den til sin. Enkelte overvejer oven i købet at stemme på hende:..

BRANCHENYT
Læs også