Politik

»Kamera over sengen og sladregulve er ikke science fiction. Det er nu og her i ældreplejen«

Antallet af ældre over 80 år stiger markant i de kommende år, og allerede i dag er der udfordringer med at få medarbejdere nok i ældreplejen. Svaret er ifølge flere eksperter at tage mere teknologi i brug, men kommunalpolitikerne har forsømt at debattere dilemmaerne i valgkampen, vurderer flere eksperter.

Et kamera kan tjekke op på ældre om natten, og en bevægelsescensor kan sende en besked, når en dement træder ud af sin seng. Robotten Roberta hjælper personalet med at flytte vogne med f.eks. madvarer. Centerleder Astrid Hindhede (t.v.) og udviklingssygeplejerske Pernille Vejvad (t.h.) på plejecenter Fuglsansø i Herning har været glade for de teknologiske værktøjer. Foto: Mads Andreas Frost. Et kamera kan tjekke op på ældre om natten, og en bevægelsescensor kan sende en besked, når en dement træder ud af sin seng. Robotten Roberta hjælper personalet med at flytte vogne med f.eks. madvarer. Centerleder Astrid Hindhede (t.v.) og udviklingssygeplejerske Pernille Vejvad (t.h.) på plejecenter Fuglsansø i Herning har været glade for de teknologiske værktøjer. Foto: Mads Andreas Frost. Afslappende udgange på demensafsnittet Vi skal lave en reportage fra et plejehjem, der siden 2017 har haft mulighed for at bruge teknologi i ældreplejen. Det sig være en chip i bléen, VR-udstyr, såkaldt sladregulv osv. 

Roberta, som hjælper med at hente skrald, mad og andre ting der skal transporteres rundt på plejehjemmet Vi skal lave en reportage fra et plejehjem, der siden 2017 har haft mulighed for at bruge teknologi i ældreplejen. Det sig være en chip i bléen, VR-udstyr, såkaldt sladregulv osv. 

Afslappende udgange på demensafsnittet Vi skal lave en reportage fra et plejehjem, der siden 2017 har haft mulighed for at bruge teknologi i ældreplejen. Det sig være en chip i bléen, VR-udstyr, såkaldt sladregulv osv. 

Overvågningskamera som gør at de ansatte kan se til beboeren, ude nat være der fysisk Vi skal lave en reportage fra et plejehjem, der siden 2017 har haft mulighed for at bruge teknologi i ældreplejen. Det sig være en chip i bléen, VR-udstyr, såkaldt sladregulv osv. 

Bevægelsessensorer Vi skal lave en reportage fra et plejehjem, der siden 2017 har haft mulighed for at bruge teknologi i ældreplejen. Det sig være en chip i bléen, VR-udstyr, såkaldt sladregulv osv. 

Bevægelsessensorer

Må oldemor have et vågent kameraøje på sig i soveværelset, så plejepersonalet ikke behøver at kigge ind til hende i løbet af natten for at finde ud af, om hun er faldet ud af sengen?

Skal oldefar have en chip i bleen, som bipper, når den trænger til et skift?..

Læs også
Top job