Serier

Krav om coronapas i børnehaver og på plejehjem kan variere fra sted til sted

For offentligt ansatte kan coronapas blive et krav for at møde på arbejde, men det er frivilligt at indføre det. Det tredje vaccinestik beskytter effektivt, viser ny opgørelse fra SSI.

Corona rammer verden
For de uvaccinerede kræver det et besøg hos et testcenter som her i Bruuns Galleri i Aarhus, hvis man vil på restaurant eller bar, og snart får også arbejdsgiverne – også de offentlige – mulighed for at kræve gyldigt coronapas af medarbejderne. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Der er krav om coronapas for pædagogerne på rød stue i børnehaven i den ene ende af kommunen, mens det på blå stue i den anden ikke er nødvendigt med det grønne pas på mobilen for at møde på arbejde. Og mens coronapasset er et krav for dem, der passer oldemor på plejehjemmet, er det ikke sikkert, det er et must for de medarbejdere, der plejer en anden gammel slægtning i en anden kommune.

Mens antallet af nye coronasmittede mandag med 3.670 med en positiv test nåede det hidtil højeste niveau i 2021, kan der fremover stilles krav om coronapas for ansatte i kommuner og regioner, så det i den kommende tid kan omfatte både børnehavepædagogen, hjemmehjælperen, skolelæreren og andre kommunalt ansatte. ..

Læs også
Top job