Politik

Delt makkerskab sikrer S-borgmester Frederiksberg efter 112 års konservativt styre

Med flere nyoprettede udvalg og rød-grøn koalition i ryggen har Frederiksberg fået en ny borgmester: Socialdemokraten Michael Vindfeldt.

Her ankommer den rød-grønne alliance til Frederiksberg Rådhus med nyslåede S-borgmester Michael Vindfeldt fra midten. 

Foto: Gregers Tycho

»Det bliver fire fantastiske år,« lovede Michael Vindfeldt, som nyslået S-borgmester på Frederiksberg, da han efter lange konstitueringsforhandlinger trådte frem for pressen på Frederiksberg Rådhus omkring kl 6.00 onsdag morgen.

Et knebent flertal havde sikret den rød-grønne koalition - S, R, EL og Ø - valgsejren og et delt makkerskab mellem Vindfeldt og De Radikales spids- og borgmesterkandidat Lone Loklindt sikrede Vindfeldt borgmesterposten.

Jeg er utrolig stolt over, at Socialdemokratiet er gået frem i storbyen Frederiksberg - som vist den eneste storby i landet

Michael Vindfeld

»Vi er meget ydmyge. Det er historie, der skrevet. Jeg er glad helt i maven,« lød det fra manden, der brød med 112 års konservativt styre i kommunen.

»Jeg er utrolig stolt over, at Socialdemokratiet er gået frem i storbyen Frederiksberg - som vist den eneste storby i landet, det tager jeg som en cadeau til en flot gennemført kampagne,« sagde Vindfeldt.

Delt makkerskab

Med aftalen om et »et makkerskab« lovede Michael Vindfeldt, at man ville se viceborgmesterposten, der går til Lone Loklindt, »udfyldt på en helt anden måde, end der har været tradition for på Frederiksberg.«

Desuden lovede han, at det nye styre med den rød-grønne koalition på Rådhuset ville arbejde »meget mere« med borgerinddragelse og gennemsigtighed. Og også at de borgerlige partier vil blive tilbudt udvalgsposter i kommunen.

»Jeg håber, at borgerne kommer til at opleve et mere åbent rådhus,« lød det fra Vindfeldt.

Tidligere på natten erkendte den nuværende borgmester, Simon Aggesen (K), at det så svært ud i forhold til at beholde magten.

De Konservative blev ellers det største parti i kommunen med 40,4 procent af stemmerne svarende til 13 ud af 29 mandater.

Enhedslisten blev næststørste parti med 17,5 procent af stemmerne, hvilket er nok til seks mandater.

Læs også
Top job