Serier

SSI-professor: Alt for tidligt at udråbe ny coronavariant i Sydafrika som den farligste

Den nye virusvariant i Sydafrika bliver taget alvorligt og fulgt og vurderet grundigt af Statens Serum Institut, men der er stadig for mange ubekendte forhold til at kunne udpege den som særligt bekymrende, siger afdelingschef Troels Lillebæk.

Corona rammer verden
En passager bliver PCR-testet inden afrejse fra O.R. Tambo International Airport i Johannesburg til London. En ny variant af coronavirus blev i denne uge registreret i Sydafrika, og vækker international bekymring grundet et højt antal mutationer. Men det er for tidligt at blive bekymret, lyder medlingen fra SSI. Foto: Sumaya Hisham/Reuters.

Den nye coronavariant B.1.1.529, der blev opdaget i Sydafrika tidligere på ugen, har i løbet af fredagen vakt international bekymring grundet et ekstremt højt antal mutationer sammenlignet med tidligere observerede varianter som delta.

Chefen for det britiske sundhedsagentur UK Health Security Agency kaldte fredag den nye variant for den »mest signifikante«, som agenturet er stødt på under hele pandemien. Storbritannien har prompte reageret med et indrejseforbud fra seks sydafrikanske lande, og EU-Kommissionen vil have medlemslandene til at gå samme vej...

Læs også
Top job