Politik

Er der en tredje vej til ejendomsvurderinger?

Boligskat: En tidligere kontorchef i Skattedepartementet har et forslag til at forenkle vurderingssystemet. Flere eksperter er positive.

Tidligere kontorchef i Skattedepartementet, Kaj Lotz, foreslår et nyt system, hvor ejendomsværdien slet ikke fastlægges ved en vurdering ud fra nogle objektive kriterier, men derimod ved en konstatering, der tager udgangspunkt i, hvad ejendommen på et tidspunkt er købt/solgt for.

Lige nu skændes regeringspartierne og den borgerlige opposition bravt om, hvordan man skal få etableret et bare nogenlunde driftsikkert system til ejendomsvurderinger. Regeringen vil bygge videre på Engberg-rapporten, hvor et udvalg med den tidligere Nykreditchef, Peter Engberg Jensen i spidsen, har anbefalet et system, hvor alle vurderinger skal bygges på objektive data og kriterier – herunder handelspriser på sammenlignelige ejendomme i nærområdet, men også GPS-data som afstand til vej, udsigt til f.eks. hav, jernbane i baghaven etc.

Omvendt vil Venstre hellere forsøge at forbedre det gamle og meget udskældte system, så man reducerer den store mængede fejl og urimeligheder, hvor ensbeliggende huse har fået vidt forskellige vurderinger...

Læs også
Top job