Politik

Dansk Industri advarer mod lighedsmageri i gymnasiereform

Det er misforståede hensyn og uærlighed over for de unge, når regeringen ikke vil stille højere adgangskrav til gymnasiet end til andre ungdomsuddannelser, advarer Dansk Industri.

Underdirektør i Dansk Industri (DI), Charlotte Rønhof, ønsker højere krav til unge, der vil på gymnasiet.

Akkurat som ved reformen af erhvervsuddannelserne vil regeringen gøre det til et krav for at komme på gymnasiet, at man har mindst karakteren to i dansk og matematik med sig fra folkeskolen. Men adgangskravet til gymnasiet skal ikke være højere end til erhvervsuddannelserne, for det skal ikke hedde sig, at gymnasiet er finere end andre ungdomsuddannelser, lød det fra økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), da han mandag præsenterede regeringens forslag til en gymnasiereform.

Men det er noget vrøvl, siger underdirektør i Dansk Industri (DI), Charlotte Rønhof. DI ønsker i lighed med flere af partierne i oppositionen, at de unge skal have mindst fire i dansk og matematik for at komme på gymnasiet. Charlotte Rønhof understreger, at gymnasiet er en boglig uddannelse, der skal forberede til videre studier...

Læs også
Top job