Trump vil indhente Clinton: Skifter fokus til økonomien
Skattelettelser og regelstop. Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump fremlægger ny økonomisk politik i tale i Detroit.
Efter i flere dage at have sakket bagud i meningsmålingerne fremlagde den republikanske præsidentkandidat Donald Trump i dag en række punkter for sin økonomiske politik.
I en tale i Detroit, der i mange år var amerikansk industris hovedstad og har fået alvorlige tæv af den økonomiske krise, fokuserede Trump på økonomi og især skattepolitik.
»Vi begynder nu en stor, national samtale om økonomisk fornyelse for Amerika,« sagde Trump i en tale i Detroit Economic Club.
Trump sagde, at han ville sætte en ny maksimumgrænse for indkomstskat på 33 pct. Det er altså et step op fra de 25 pct., han tidligere har meldt ud, men også et solidt skridt ned fra den nuværende øvre grænse på 39,6 pct. Derudover taler han for en skatterabat til børnefamilier, der skal kunne trække udgifter til daginstitutioner fra i skat.
Han har tidligere talt for en forsimpling af indkomstskatten, så der i stedet for de nuværende syv skatteniveauer skal være tre, hvor de to laveste er 12 pct. og 25 pct.
Indkomstskattelettelserne er en del af Trumps samlede forslag om skattereformer, der også tæller reduktioner i selskabsskatten, som han vil sænke fra det nuværende max. 35 pct. til 15 pct. Desuden vil han helt fjerne ejendomsskatten, skriver bl.a. Bloomberg.
Samtidig fastslog Trump, at han ville sætte en stopper for nye regler og love, der står i vejen for erhvervslivet, med »et foreløbigt forbud mod nye regler for myndigheder«.
Trump brugte også lejligheden til flere gange at angribe sin modkandidat. Hillary Clinton vil hæve skatten for middelklassen, sagde han. En påstand, som Clintons kampagne har afvist.
Hillary Clinton kommer torsdag til Detroit for også at holde en tale om sin økonomiske politik.
Trumps økonomiske plan er farefuld og grænsende til det aldeles uforsvarlige, fortæller chefanalytiker hos Nordea, Johnny Bo Jakobsen, til Ritzau.
»Markederne vil bekymre sig over hans ufinansierede skattelettelser og i endnu højere grad hans protektionistiske handelspolitik. Den kan ramme den globale vækst hårdt,« siger Johnny Bo Jakobsen.