Politik
0

Medarbejdere frygter nyt flyttecirkus, når Skat parteres og flyttes stykvis

Formanden for Dansk Told- og Skatteforbund, Jørn Rise, vil se, hvordan planen om at splitte Skat op skal udmøntes, før han vil erklære sin støtte eller ej.

Skat er snart en saga blot. Regeringen vil nedlægge Skat næste år og erstatte det med en række styrelser. Foto: Thomas Borberg

Det er med en vis nervøsitet, at medarbejderne den kommende tid vil følge med fra første række i parteringen af Skat.

Det siger Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund, efter at det er kommet frem, at regeringen vil nedlægge Skat næste år og erstatte det med en række styrelser.

»Hvis vi skal i gang med et nyt flyttecirkus, så er der grund til at passe på, for det kan betyde, at Skat igen mister kompetencer. Det er altså tvingende nødvendigt, at man man lytter til medarbejderne,« advarer Jørn Rise.

Siden etableringen af Skat i 2005 har der været flere store omorganiseringer, hvilket gentagne gange har fået Jørn Rise til at kalde Skat for »et stort organisatorisk eksperiment«.

Forbundsformanden husker kun alt for godt, hvordan det gik til, da Skat i 2006 gik i gang med at etablere et nyt skattecenter i Ringkøbing samt såkaldte call-centre i Ribe og Hjørring.

Dengang måtte man tvangsflytte medarbejdere flere hundrede kilometer for at få kabalen til at gå op, og også i forbindelse med den kommende partering af Skat skal der tilsyneladende flyttes arbejdspladser ud af landet.

Jørn Rise siger, at forbundet er blevet orienteret om planerne, men han vil ikke sige noget konkret, før regeringen selv har præsenteret planerne på et pressemøde tirsdag formiddag.

Han har også svært ved at vurdere, om det er en god idé at splitte Skat op, før den konkrete udmøntningsplan er klar.

»Men vi har også den holdning, at man ikke kan omorganisere sig ud af skandaler. Vi har hele vejen igennem påpeget, at det var essentielt med de nødvendige ressourcer og kompetencer. I stedet har man fokuseret på virksomhedsøkonomi og rationaliseringer og risikoanalyser, som ikke har taget højde for, hvordan verden ser ud udenfor,« siger Jørn Rise og fortsætter:

»Man kan ikke bare betale sig til at genoprette tilliden til Skat. Den skal man gøre sig fortjent til, og det kommer til at tage tid,« siger Jørn Rise.

BRANCHENYT
Læs også