Politik

Analyse: Samuelsens problem med topskatten er, at han er oppe imod sig selv

Liberal Alliance har pludselig travlt med at fokusere på herlighederne ved lavere bundskat.

Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, er oppe imod sig selv og de forventninger, han selv har skabt. Arkivfoto: Rene Schütze

Det stod vel klart, allerede da Liberal Alliance takkede ja til at sidde i regering: at topskatteprocenten ikke længere var til diskussion, hvilket regeringsgrundlaget også kom til at afspejle. Da regeringen fremlagde sin 2025-plan for nylig, var det også værd at hæfte sig ved formuleringen om skatten på den såkaldt sidst tjente krone, der henviser til topskatten. I udspillet står der, at regeringen vil »reducere skatten på den sidst tjente krone for grupper på arbejdsmarkedet«.

For grupper – og altså ikke generelt – betyder, at man f.eks. vil foreslå en højere grænse for, hvornår der skal betales topskat. Regeringen kan gå efter en højere grænse for at indfri målet om, at færre skal betale topskat. Ikke desto mindre er den offentlige fortælling stadig, at formand Samuelsen og co. satte alt ind på at få lettet topskatten sidste år og nu styrer direkte mod et nyt nederlag i efterårets skatteforhandlinger med DF. ..

BRANCHENYT
Læs også