Politik

Trump siger, at han bliver efterforsket for fyring af FBI-direktør

Donald Trump kalder sagen for en »heksejagt«.

Foto: Evan Vucci/AP

Den amerikanske præsident, Donald Trump, lader til for første gang at have bekræftet offentligt, at han bliver efterforsket efter at have fyret den tidligere FBI-direktør, James Comey.

På Twitter skriver præsidenten fredag:

»Jeg bliver efterforsket for fyringen af FBI-direktøren af manden, der sagde, at jeg skulle fyre FBI-direktøren! Heksejagt.«

Den tidligere FBI-direktør James Comey, der blev fyret af præsident Donald Trump den 9. maj, sagde i en offentlig høring i sidste uge, at han mener, at Trump fyrede ham for at underminere FBI's undersøgelse af forbindelser mellem Trumps valgstab og Rusland.

Samtidig afviste han dog at komme med sin vurdering af, om Trump direkte forsøgte at spænde ben for FBI's efterforskning.

En anden tidligere FBI-direktør - Robert Mueller - blev i maj valgt til at undersøge påstandene om, at Rusland påvirkede præsidentvalget og i al hemmelighed havde kontakt til Trump kampagnestab.

Avisen The Washington Post, som skriver på baggrund af udsagn fra anonyme kilder, har på det seneste fremsat nye påstande om, at Mueller bl.a. ved at undersøge, om Trump muligvis har forsøgt at obstruere arbejdet - en påstand , som ikke er blevet bekræftet fra officiel hånd.

Det står ikke helt klart, hvilken mand Donald Trump refererer til i sit tweet. I flere internationale medier - heriblandt Bloomberg - tolkes det dog som om, at han hentyder til vicejustitsministeren, Rod Rosenstein, som udpegede Mueller til at lede efterforskningen i maj.

Rosenstein skulle i et notat til Trump have udtryk bekymring over Comey i rollen som FBI-direktør. Det har ikke været fremme, at Mueller skulle have opfordret Trump til at fyre den tidligere FBI-chef.

Kort før tweetet skrev præsidenten i et andet opslag i en drillende tone, at det var »sørgeligt« at ingen efter syv måneders efterforskning har kunnet påvise de påstande om hans forbindelser til Rusland, som han længe har benægtet.

BRANCHENYT
Læs også