Politik
0

Lars Løkke Rasmussen tager ikke topskat af bordet - endnu

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke klar til at droppe forhandlinger om topskat, trods opfordringer fra Dansk Folkeparti. Det er en »kendt uenighed«, og der skal findes en balance mellem egne ambitioner og den parlamentariske situation, lyder det.

Statminister Lars Løkke Ramussen (V) på fredagens pressemøde fra Venstres sommergruppemøde. Foto: Rene Schutze

Venstre vil ikke droppe at skrue på topskatten. Endnu.

I hvert fald er den omdiskuterede topskat endnu ikke pillet helt af dagsordenen for regeringen, trods opfordringen fra Dansk Folkeparti, fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag på et pressemøde ved Venstres sommergruppemøde.

»I slutningen af denne måned vil vi præsentere et udspil til en jobreform 2, som vil være vores præcise bud på, hvordan vi skal ændre i skattesystemet med det sigte, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde,« siger Lars Løkke Rasmussen.

I regeringsgrundlaget står det klart, at det er VLAK-regeringens sigte, at væsentlig færre skal betale topskat i fremtiden, men den er regeringens støtteparti DF ikke umiddelbart med på.

»Jeg opfordrer nu regeringen til at tage spørgsmålet om topskattelettelser af bordet,« sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten tirsdag.

Lars Løkke Rasmussen har dog endnu ikke tage opfordringen til sig.

»Det er en kendt uenighed, at regeringen som et kollektiv i den udformning regeringen har og Dansk Folkeparti ikke ser ens på det, og vi er i regeringen i gang med at forberede vores udspil, og vi vil finde en fornuftig balance mellem egne ambitioner og så en aflæsning af den parlamentariske situation,« siger statsministeren, der ikke ville nærmere ind på, hvordan et topskatteudspil kan skrues sammen.

Statsministeren prøvede i stedet at sende et varm hilsen til Kristian Thulesen Dahl, hvis udmeldinger statsministeren valgte at kalde »konstruktive«.

»Jeg er udmærket klar over, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke ser ens på alle disse emner, lad mig bare nævne skat et enkelt. Men jeg vil gerne kvittere for konstruktive meldinger som især Kristian Thulesen Dahl er kommet med i den seneste tid. En kold afvaskning af Mette Frederiksens (Socialdemokraternes formand red.) taktiske ide om en såkaldt velfærdsalliance,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren valgte samtidig fra sommergruppe-pressemødet at gentage budskabet om, at regeringen også snart er klar med sin erhvervspakke, der er en godbid til erhvervslivet og iværksætterne, lød det.

BRANCHENYT
Læs også