Politik

Trump giver igen flygtninge lov til at rejse ind i USA

Trump åbner igen indrejse i USA, men med grundigt tjek af 11 lande.

Foto: AP/Andrew Harnik

Flygtninge har igen mulighed for at søge om indrejse i USA.

Det har præsident Donald Trump besluttet ifølge en pressemeddelelse fra det amerikanske udenrigsministerium.

Men flygtninge fra 11 unavngivne lande, som anses for udgøre en særlig risiko, vil blive tjekket særligt grundigt, fremgår det af meddelelsen.

Embedsfolk afviser at sætte navn på de 11 lande, men siger, at asylansøgninger fra de nationer vil blive accepteret og derefter afgjort fra sag til sag. Det skriver nyhedsbureauet AP.

I en orientering sendt til Kongressen forud for meddelelsen fra udenrigsministeriet skriver Det Hvide Hus ifølge Reuters:

- Vi har fortsat bekymringer med hensyn til at give adgang for statsborgere fra 11 særlige lande.

Præsident Donald Trump indførte tidligere i år et midlertidigt indrejseforbud for personer fra en række lande med overvejende muslimske borgere samt flygtninge fra stor set alle lande. Flygtningeforbuddet udløb tirsdag.

Formålet med det 120 dage lange flygtningestop var at give myndighederne tid til at "identificere og indføre ekstra sikkerhedstiltag i screeningsprocessen for at opretholde det amerikanske folks sikkerhed", fremgår det af pressemeddelelsen.

- Som et resultat har præsidenten udstedt et nyt dekret for en generel genindførelse af USRAP (USA's immigrationslov for flygtninge, red.).

En hård linje over for flygtninge og immigranter var et af slagnumrene i Donald Trumps valgkamp.

Hans kontroversielle indrejseforbud blev af domstole i flere delstater erklæret for at være i strid med den amerikanske forfatning.

Modstandere af forbuddene hævdede, at formålet med Trumps politik i virkeligheden var at holde muslimer væk fra USA.

BRANCHENYT
Læs også