Privatøkonomi

Svindelforsøg mod millioner af Netflix-kunder

Har du modtaget en mail med besked om at »genstarte« dit Netflix-medlemskab, skal du være ekstra på vagt.

Flere millioner Netflix-kunder har de seneste dage modtaget såkaldte phising-mails. Foto: Elise Amendola, AP

»Vi har ikke haft mulighed for at bekræfte dine betalingsinformationer (..) klik på 'genstart dit medlemskab' for at opdatere dine oplysninger og fortsæt med at nyde alle de bedste TV-shows og film uden afbrydelser.«

Sådan lyder det i en mail, som flere mio. Netflix-kunder de seneste dage har modtaget.

Problemet er bare, at mailen ikke kommer fra Netflix, men er en såkaldt phising-mail.

Det skriver nyhedsmediet ABC News.

Phising er et internetfænomen, som svindlere anvender til at franarre internetbrugere deres person- eller betalingsoplysninger ved eksempelvis at sende en mail, der skal få modtageren til at indtaste sine data eller overføre penge. Ofte udgiver afsenderen sig for at være en kendt virksomhed.

I dette tilfælde ligner det, at mailen kommer fra Netflix selv.

Trykker man på 'genstart dit medlemskab'-linket, lander man på en falsk Netflix-side, hvor man bliver bedt om at indtaste sine personlige oplysninger, som svindlerne så stjæler og misbruger. Gør man det ikke inden for 48 timer, vil ens abonnement blive opsagt, hedder det i mailen.

Netflix har over for ABC News bekræftet, at man er bekendt med angrebet.

»Desværre er svindel almindeligt på internettet og målrettet populære mærker som Netflix og andre virksomheder med store kundebaser for at lokke brugerne til at udlevere personlige oplysninger,« lød det ifølge ABC News fra streamingtjenesten.

virksomhedens hjemmeside rådes folk til at være opmærksomme på phising-mails, og samtidig vil Netflix »aldrig bede om, at personlige oplysninger sendes til os via e-mail«, hedder det på hjemmesiden.

Det indebærer bl.a., at kunder aldrig vil blive bedt om at oplyse betalingsoplysninger, CPR-nummer eller dit kodeord til din Netflix-konto.

BRANCHENYT
Læs også