Privatøkonomi

Har du råd? Danmarks billigste hus er blevet endnu billigere

Danmarks billigste hus. Foto: Mæglerfirma Asger Larsen

Er du vant til de danske storbyers hæsblæsende boligmarkeder, kan selv lave millionbeløb hurtigt lyde billigt. En million-pris kan lyde som en helt fair deal og beløb i hundredetusind-klassen som det rene røverkøb.

I andre dele af landet er huspriserne under millionerne et knapt så sjældent syn.

For eksempel når det angår prisen på Danmarks pt billigst udbudte hus - der netop er blevet endnu billigere.

Huset har været udbudt til salg af flere omgange - senest til den runde pris af 100.000 kr., hvilket gjorde kvadratmeterne til Danmarks daværende billigste hus.

Den plads har huset nu cementeret. Ejendommen er nemlig blevet sat 25 procent ned i pris - og dermed er det altså blot 75.000 kr., der skal lægges, hvis man vil være ejer af matriklen i Svingelbjerg nær Limfjorden.

Ifølge den uafhængige boligside Boliga.dk er der kun ét andet hus, der for øjeblikket er udbudt til salg til en pris på den samme side af hundredetusind-mærket.

Håndværker-drømme

Ifølge mæglerfirmaet Asger Larsen, der har huset til salg, sælges villaen som beset - og sandsynligvis til nedrivning. Med mindre der skulle gå en handyman rundt og drømme om et håndværkertilbud.

Ejendommen er 70 kvadratmeter stor og ligger på en grund, hvor der er 1.501 kvadratmeter - som ifølge salgsopstillingen kan anvendes til mange forskellige ting afhængigt af den nye ejers ønske.

Ifølge Boliga.dk er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på boligen 85 procent lavere end gennemsnittet i området.

Se huset her

Læs også