Privatøkonomi

Populært fradrag har tabt 18 pct. af værdien på syv år

Overblik: Befordringsfradraget flytter årligt rundt på tocifrede milliardbeløb. Alligevel ser eksperter mest af alt det populære fradrag som et forsøg på at sælge elastik i metermål.

Når Skatterådet fastsætter det kommende års befordringsfradrag, sker det bl.a. ved at gisne om udviklingen i benzinprisen, og det falder ikke altid heldigt ud. Foto: Lars Krabbe. Foto: Lars Krabbe

Danskere med langt til arbejde ventes i 2017 at trække 21,3 mia. kr. fra i kørselsfradrag. Selv om der står milliarder på spil for både pendlere og statskassen, er fastsættelsen af de årlige fradragssatser for befordring på ingen måde en eksakt videnskab.

1. Hvordan fastsættes kørselsfradraget? Befordringsfradraget fastsættes af Skatterådet bl.a. ved at se på, hvor langt en ny bil kører på en liter benzin ud fra gældende EU-norm, hvad det i runde tal koster at vedligeholde en bil med bl.a. service, dæk, reparationer og bilvask, hvad det kommende års benzinpris ventes at blive, og hvad værditabet på en ny bil ventes at løbe op i det næste år. ..

BRANCHENYT
Læs også