Privatøkonomi

Hvis chefen betaler p-bøden, får du skatteregningen

Betaler arbejdsgiver en bøde, bliver dette set som et løntillæg, der skal beskattes. Til gengæld får arbejdsgiver fradrag for bødebetalingen.

Du bliver beskattet, hvis din arbejdsgiver betaler dine parkeringsbøder. Foto: Jens Dresling Foto: Jens Dresling

Har du engang tørret en bøde af på din arbejdsgiver, fordi du skulle nå et møde eller ikke kunne finde en lovlig parkeringsplads?

Så har du sikret dig en større skatteregning. For hvis en arbejdsgiver betaler en bøde for en medarbejder, bliver dette skattemæssigt anset som et løntillæg og skal derfor beskattes.

Modsat giver bødebetalingen mulighed for fradrag for arbejdsgiver, netop fordi bødebetalingen sidestilles med et løntillæg.

Det skriver BDO i sit nyhedsbrev Depechen.

For nylig har Landsskatteretten afgjort, at en chauffør skulle beskattes af et beløb på 17.500 kr., fordi hans arbejdsgiver havde betalt en bøde på samme beløbsstørrelse som følge af en overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne.

»Afgørelsen er ikke spor overraskende, idet praksis er meget klar. En arbejdsgiver kan således som altovervejende hovedregel ikke betale bøder for sine ansatte, uden at dette udløser lønbeskatning hos disse,« skriver BDO i sit nyhedsbrev.

I forhold til bestyrelsesmedlemmer er praksis ifølge BDO en smule anderledes.

Hvis der er tegnet en bestyrelsesansvarsforsikring, giver det ret til et fradrag for virksomheden, og bestyrelsesmedlemmerne bliver ikke skattepligtige af en eventuel bøde.

Har virksomheden ikke tegnet en forsikring, bliver bestyrelsesmedlemmerne som udgangspunkt skattepligtige, hvis virksomhederne dækker en bøde, som bestyrelsesmedlemmet måtte modtage.

BRANCHENYT
Læs også