Privatøkonomi
BREAKING

Danskere udnyttede pensionsfinte inden nytår

Særligt børnefamilier fik travlt med at få oprettet en aldersopsparing.

En aldersopsparing er en pensionsordning, som kan oprettes privat i en bank. Foto: Martin Bubandt. Foto: Martin Bubandt

Tusindvis af danskere - særligt børnefamilier - nåede på tærsklen til det nye år at oprette en aldersopsparing, inden at reglerne for netop denne type pensionsordning blev lavet om.

Det skriver Berlingske Business.

Hidtil har danskerne haft mulighed for at indsætte 29.600 kr. om året på en aldersopsparing og har kunnet få alderssummen udbetalt fem år før deres pensionsalder.

Men med de nye regler, som trådte i kraft ved årsskiftet, kan der nu kun indbetales 5.100 kr. årligt. Og det er først muligt at få pengene udbetalt tre år før folkepensionsalderen.

Det fik kort før nytår titusindvis af danskere til at oprette en aldersopsparing. Bl.a. hos Danske Bank, hvor over 12.000 kunder i december blev en aldersopsparing rigere.

»Der er især mange forældre, der har valgt at oprette en til deres børn,« siger Mads Moberg Reumert, seniorøkonom i det Danske Bank-ejede Danica Pension, til Berlingske Business.

Også Nordea, Sydbank og Jyske Bank melder om heftig aktivitet i december, hvad angik oprettelsen af aldersopsparinger.

Mange bankkunder har dog også valgt at gøre ingenting, fordi de forventer, at der kan ske alverdens ændringer af pensionsordningen, inden de skal på pension.

En aldersopsparing er en pensionsordning, som kan oprettes privat i en bank. Hvor man førhen kunne indbetale op til 29.600 kr. årligt på opsparingen uanset alder, afhænger beløbet nu bl.a. af din alder.

Hvis der er mindre end fem år til din pensionering, kan du nu indsætte op til 45.000 kr. Beløbet reguleres årligt. Er der mere end fem år til din pensionering, er den årlige beløbsgrænse 5.100 kr.

De nye regler gælder for alle aldersopsparinger, der er oprettet efter den 1. januar 2018.

Læs også