Privatøkonomi

Ejerlejligheder i København bryder med typisk mønster

Prisfesten på ejerlejligheder i København fortsætter.

I løbet af 2016 og 2017 er priserne på ejerlejligheder i København steget med 24,2 pct. Foto: Per Folkver.

Det kostede i december måned 39.708 kr. at købe en kvadratmeter lejlighed i Københavns Kommune. Dermed er prisen en smule højere end i november, og det betyder, at prisen på de eftertragtede kvadratmetre i landets hovedstad nu er steget hver måned i to år – 24 måneder i træk.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

»Vi ser typisk, at boligpriserne falder i starten af året, stiger i løber af foråret og sommeren og falder igen i slutningen af året. Ejerlejlighederne i København afviger fuldstændig fra det mønster,« siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

I løbet af 2016 og 2017 er priserne på ejerlejligheder i København steget med 24,2 pct. Og stigningen er altså bygget op uden udsving gennem nu 24 måneder.

For at dæmme op for de store prisstigninger i især København, er der fra starten af 2018 indført regler, der skal gøre det sværere at låne penge til at finansiere et boligkøb i de store byer. Det er dog ikke sikkert, at det vil ødelægge stimen på 24 måneder med prisstigninger, forudser Birgit Daetz.

»Vi regner med, at stimen vil fortsætte på trods af de nye finansieringsregler, men med en lavere stigningstakt i 2018 end i 2017,« siger hun.

Mens ejerlejlighederne på landsplan steg med små 10 pct. i løbet af 2017, ligger prisstigningerne på huse på mere moderate 4,2 pct., ifølge tallene fra Boligsiden.dk. Dermed er stigningen på samme niveau som i 2016.

Det særlige er, ifølge Birgit Daetz, at der er prisstigninger i mange af de kommuner, hvor det tidligere gik trægt, bl.a. i Vest- og Sydsjælland.

Huspriserne steg i 2017 mest i Region Nordjylland og Region Sjælland med hhv. 9,6 pct. og 6,5 pct. I begge regioner er salgstiden tilsvarende faldet mere end 10 pct.

Læs også