Privatøkonomi
0

Milliardrabat på vej til Totalkredits kunder

Forenet Kredit giver et milliardtilskud til Nykredit, som bruger tilskuddet til at give sine kunder rabatter.

Forenet Kredits formand, Nina Smith, vil give boligejerne under Totalkredit en milliardrabat.

Hvis man er kunde hos Totalkredit, kan man godt begynde at forberede sig på rabatter.

For i forbindelse med Nykredit-koncernens årsregnskab for 2017 er det meldt ud, at koncernen vil give over 1 mia. kr. i rabatter til boligejerne under Totalkredit.

Årsagen er, at Nykredit for første gang siden 2012 udbetaler udbytte til sine aktionærer. Faktisk et historisk stort udbytte på 4 mia. kr., hvoraf Forenet Kredit som hovedaktionær får 3,2 mia. kr.

De penge vil bestyrelsen i Forenet Kredit sende tilbage til Nykredit i form af et tilskud, som så skal komme kunderne til gode.

»Når det går Nykredit godt, så skal kunderne kunne mærke det. Det udbytte, som foreningen modtager, ønsker vi, skal komme koncernens kunder til gode. Derfor foreslår bestyrelsen et stort tilskud til Nykredit-koncernen,« siger Nina Smith, formand i Forenet Kredit, i en pressemeddelelse.

Rabatten til boligejerne er en del af Totalkredits Kundekroner-koncept. Den nye rabat vil ifølge Nykredits topchef, Michael Rasmussen, have den betydning, at Totalkredits kunder har markedets laveste bidragsbetaling ved fuld belåning.

Allerede i november kunne Finans fortælle, at Totalkredit var på vej til at blive landets billigste realkreditselskab med udsigten til et milliardudbytte og dermed senere en milliardrabat til kunderne.

Selvom Forenet Kredits bestyrelse indstiller til at give et tilskud til Nykredit-koncernen, er det i sidste ende Forenet Kredits repræsentantskab, der træffer beslutningen.

Repræsentantskabet tager stilling til, om tilskuddet skal gives på et møde den 22. marts.

Samtidig med, at Forenet Kredits bestyrelse vil give Nykredit et tilskud, vil den også bruge milliardudbyttet til at afvikle foreningens gæld.

BRANCHENYT
Læs også