Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktiemarkedet holder vejret: De næste uger kan blive dramatiske

Der er udsigt til pæne amerikanske halvårsrapporter, men analytikernes fokus er rettet stift mod, hvordan virksomhederne påvirkes af handelskrigen. Markedet drives mere af frygt end fakta lige nu.

Trumps handelskrig
Fredag indførte USA milliardtold på kinesiske varer. Kina har svaret igen, og aktiemarkedet frygter yderligere eskalering. En kinesisk investor følger nyhederne, mens han holder øje med aktiekurserne. Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein.

Nervøsiteten får de globale aktiemarkeder til at dirre. Her, få dage før de første halvårsrapporter åbner sommerens regnskabssæson i USA, burde fokus være rettet mod indtjening og regneark. I stedet nærstuderer analytikerne den amerikanske præsidents Twitter-profil og kinesernes modsvar på de nye toldtariffer.

Nok så gode halvårsrapporter risikerer dermed en helt anden modtagelse end for et år siden. Ganske vist er økonomien umiddelbart fin, hvilket en flot amerikansk jobrapport understregede fredag. Men markedet drives lige nu mere af frygt end af fakta. Og frygten er en voldsom eskalering af handelskrigen, som slet ikke er indregnet i aktiekurserne endnu...

BRANCHENYT
Læs også