Privatøkonomi

Boligportal advarer: Skatteregning er på vej til boligejere næste år

Der kommer nye ejendomsvurderinger i 2019, og det kan komme til at gøre ondt på mange husejere.

For mange boligejere vil de nye ejendomsvurderinger give en ubehagelig privatøkonomisk overraskelse, påpeger Boligsiden. Foto Jens Dresling Foto: Jens Dresling

Der venter en ubehagelig privatøkonomisk overraskelse for mange boligejere næste år.

Det fastslår boligportalen Boligsiden.dk, som ejes af ejendomsmæglerne.

Ifølge en beregning fra Boligsiden bliver villaer og rækkehuse i 69 af landets kommuner solgt til priser over den seneste offentlige ejendomsvurdering fra 2017.

Forskelle på salgspriser og vurderinger vil få konsekvenser for mange boligejere, når den nye ejendomsvurdering kommer næste år, fastslår boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra Boligsiden. Forklaringen er ifølge hende, at boligskatten er baseret på den nuværende vurdering.

»Forventningen er, at vi vil se et markant løft i vurderingen, og det vil både påvirke størrelsen på ejendomsskatten og grundskylden for den enkelte husejer,« siger hun.

Boligsiden har derfor et klart råd til boligkøbere.

»Eftersom vi endnu ikke kender de eksakte vurderinger, bør du sikre dig et vist økonomisk råderum i budgettet, hvis du skal ud og købe bolig nu. Også selvom der vil være overgangsregler, som kan dæmpe stigningen i skattebetalingen her og nu,« siger Birgit Daetz.

Mens 69 kommuner har salgspriser over den offentlige vurdering, er der i den anden ende af spektret 23 kommuner med salgspriser under vurderingen. Størst er forskellen i Lolland Kommune med 37 pct. lavere salgspriser end den offentlige vurdering.

Boligsiden har ikke regnet på, hvor meget boligskatterne kan ventes at stige i kroner og øre i de hårdest ramte kommuner.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også