Privatøkonomi

Låner du din Netflix-bruger til andre? Så er du en dyr kunde

Det er ikke et nyt fænomen, at den private adgangskode til Netflix- eller HBO-kontoen ofte bliver en rundetrunte blandt familie og venner.

Det er dyrt for streamingtjenesterne, når du vælger at sende din Netflix-konto på rundtur blandt familie og venner.

De store streamingtjenester som bl.a. Netflix mister milliarder, når du deler din Netflix-konto med familie og venner. Det viser en analyse fra Magid.

Mere end hver tredje person mellem 22 og 38 år giver adgangskoden til Netflix- eller HBO-kontoen videre til familie og venner, og netop den vennetjeneste er dyr for streamingtjenesterne.

»Jeg ville ønske, at jeg havde en løsning, for det skader både forretningsmodellen og indtjeningen for premium-streamingtjenesterne,« siger analytiker hos Magid Jill Rosengard til CNBC.

Ifølge analysen vælger 35 pct. af de unge mellem 22 og 35 år at give venner og familie adgang til deres brugerkonto, så de gratis kan få adgang til de nyeste afsnit af House of Cards eller Orange is the New Black.

Hos de 38-58-årige er det knap en femtedel, der vælger at tilbyde samme vennetjeneste.

Streamingtjenester har førhen været bevidst om, at den private adgangskode til Netflix- eller HBO-kontoen ofte bliver en rundetrunte blandt familie og venner, hvilket nogle af de store streamingselskaber ikke før har set som et problem.

I 2016 udtalte medstifteren af Netflix Reed Hastings følgende under teknologikonferencen CES i Las Vegas:

»Vi elsker, at folk deler Netflix, om man er to eller ti personer i sofaen. Det er en positiv ting, ikke en negativ,« forklarede han til Cnet, mens han understregede, at det ofte ender med, at dem, der har lånt andres kontoer, selv opretter en bruger.

Ifølge Quartz-indekset, der viser udviklingen i den globale økonomi, mistede Netflix i fjor over 2,5 mia. kr. om året udelukkende på grund af brugernes små vennetjenester i USA.

Men selvom de mange vennetjenester koster streamingselskaberne milliarder, er der også små lyspunkter ved det.

»Der skal mere til, før man vælger at afslutte sit abonnement, fordi man ved, at man også kommer til at tage abonnementet fra de venner og familie, som bruger ens konto. Derfor har brugerne deres konti længere,« siger Daniel McCarthy, professor i markedsføring ved Emory University, til CNBC.


Netflix har også selv valgt, at en enkelt bruger skal kunne give op til fire personer mulighed for at streame film og serier på samme tid.

BRANCHENYT
Læs også