Privatøkonomi

1.252 kvadratmeter: Hel efterskole begæret på tvangsauktion

Den 1.252 kvm store ejendom har hidtil huset Falster Efterskole, og nu er fremtiden for adressen altså åben for højest bydende. Foto: itvang.dk

Midt i oktober falder fogedrettens hammer over en ganske særlig ejendom i den sydlige del af landet.

Det er nemlig ikke blot en almindelig villa eller et kriseramt landbrug, der her er blevet begæret på tvangsauktion, men derimod en hel efterskole med alt, hvad der dertil hører af storkøkken, elevværelser, forstanderbolig og fællesrum.

Den 1.252 kvm store ejendom har hidtil huset Falster Efterskole, og nu er fremtiden for adressen altså åben for højest bydende.

Ifølge salgsopstillingen på tvangsauktionssitet itvang.dk er efterskolen fortsat fuldt funktionsdygtig med plads til cirka 62 elever – der kan fordeles ud i de 31 dobbeltværelser.

Dertil kommer blandt andet en forstanderbolig på 215 kvm, et par tjenesteboliger til lærere, kontorer, opholdsrum, gangkøkkener, toiletter og baderum.

Store prisforskelle

Efterskolen har en offentlig ejendomsvurdering på 8.150.000 kr., hvilket også er nær den pris, ejendommen ville have, hvis man regner ud fra den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris, som områdets huse i år er solgt for.

I Guldborgsund Kommune, der blandt andet dækker hele Falster, lyder kvadratmeterprisen på villaer nemlig på 6.740 kr., hvilket altså vil sige, at de godt 1.250 styks løber op i cirka 8,4 mio. kr.– når der vel at mærke ikke tages højde for grunden og ejendommens status som erhverv. Det oplyser Boliga.

Interesserede bydere kan derudover også tage med i beregningerne, at de huse der i perioden fra maj 2017 til maj 2018 blev solgt på tvangsauktion på Vest- og Sydsjælland i gennemsnit blev handlet 55,9 pct. billigere, end de villaer der blev solgt i almindelig fri handel.

Se efterskolen her

BRANCHENYT
Læs også