Privatøkonomi
0

Priserne på ejerlejligheder falder - men én by holder stand

Kun det aarhusianske marked for ejerlejligheder har ikke oplevet et prisfald indtil nu i år.

Ejerlejlighedspriserne i de store byer falder - men ikke i Aarhus. Endnu. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Priserne på ejerlejligheder er på landsplan ved at sætte sig som fundamentet på et nybygget hus. Men i én af landets fire største byer er det ikke til at spore sætningsskader. I Aarhus har priserne nemlig stadig pil opad.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dks markedsindeks.

På landsplan er priserne på ejerlejligheder faldet med 0,5 pct. siden toppen i maj. For København lyder tallet på 1,7 pct., mens det for Odense og Aalborg lyder på henholdsvis 3,9 pct. og 1,8 pct. I samme periode er priserne i Aarhus steget med 2,2 pct., og nåede dermed en ny top i september.

»En oplagt forklaring på dette divergerende billede på markedet for ejerlejligheder er, at priserne i Aarhus er steget noget mindre end i de andre tre byer gennem en årrække. Det i sig selv stiller markedet i Aarhus relativt bedre i forhold til modvinden fra de nye låneregler,« skriver Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark, i en kommentar til tallene.

Det er vores forventning, at det blot er et spørgsmål om tid før, vi kommer til at se lavere prisstigningstakter på det aarhusianske marked for ejerlejligheder.

Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark

Boligsiden.dks markedsindeks viser, at kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder i København nu ligger på 40.339 kr. I Aalborg og Odense er prisen for en kvadratmeter henholdsvis 20.403 kr. og 19.890 kr. I Aarhus ligger kvadratmeterprisen på 32.953 kr.

Ejerne af lejligheder i Aarhus skal dog ikke forvente, at priserne bliver ved med at trodse den landsdækkende tendens med faldende priser, lyder det fra Realkredit Danmark.

»Det er vores forventning, at det blot er et spørgsmål om tid før, vi kommer til at se lavere prisstigningstakter på det aarhusianske marked for ejerlejligheder. Også her bliver der således i disse år bygget mange nye ejerlejligheder, og et stigende boligudbud vil i sig selv være med til at dæmpe det opadgående prispres. Endeligt vil den kommende boligskattereform også betyde en øget skattebyrde for de aarhusianske ejerlejligheder,« skriver Christian Hilligsøe Heinig.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også