Flere end to af tre ældre boligejere afdrager ikke på boliggælden

Andelen af boligejere, som ikke betaler af på deres gæld, er faldet meget kraftigt. Men hos de ældste er efterspørgslen på afdragsfrihed fortsat tårnhøj.

Alle aldersgrupper har færre afdragsfri boliglån end for 2-3 år siden, men for låntagere over 70 år er mere end to af tre lån stadig afdragsfri. Og andelen kan stige fremover, mener forsker. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mens danskerne i stigende grad betaler af på deres boliglån, gælder det i mindre grad for de ældste boligejere. Og efterspørgslen på afdragsfrihed kan stige de kommende år. Afdragsfrihed er blevet en måde for ældre til at skaffe sig likviditet i økonomien.

»De kommende år kan man forvente, at de ældre i endnu højere grad vil belåne deres boliger, og at de vil benytte sig af de mest likvide lånetyper. Der bliver dels flere ældre, dels har de årgange, som bliver pensionister de kommende år, arbejdsmarkedspensioner og derfor flere illikvide aktiver,« siger professor ved Københavns Universitet Søren Leth-Petersen, der forsker i opsparingsadfærd. ..

Læs også
Top job