Privatøkonomi
0

Miss Moneypenny: Hun står bag en investeringsklub kun for kvinder

Flere og flere kvinder melder sig ind. Alle med samme interesse: De vil lære at investere, og de vil helst gøre det et sted uden mænd.

»Kære mand, Moneypenny er kun for kvinder.« Sådan skriver 38-årige Sarah Ophelia Møss, når mænd forsøger at få adgang til hendes investeringsklub. Foto: Laura Krogh.

I en taglejlighed i Aarhus bor Miss Moneypenny. Hun har lyserøde roser på badeværelset og serverer grøn te i stedet for kaffe. Og så står hun i spidsen for en helt særlig klub, hvor mænd ikke bliver lukket ind.

Miss Moneypenny hedder i virkeligheden Sarah Ophelia Møss og er en benhård investeringskvinde.

Hun står bag Facebook-gruppen Moneypenny, Danmarks største investeringsfællesskab for kvinder. En gruppe, der siden starten af januar 2018 er gået fra at have 1.000 kvindelige medlemmer til nu godt 5500.

Miss Moneypenny
  • Navnet er Sarah Ophelia Møss, hun er 38 år og bor i Aarhus.

  • Uddannet sociolog, ejer virksomheden My Money Invest og driver Danmarks største investeringsfællesskab for kvinder, Moneypenny.

  • Begyndte først selv at investere i sommeren 2017.

  • Bruger alt sin tid på at planlægge konferencer og workshops for kvinder, der vil lære at investere.

  • Hendes yndlingsaktier er amerikanske tech-aktier.


Hendes egen tid er fuldt investeret: Hun hænger plakater op. Planlægger workshops og konferencer. Sender invitationer ud. Alt sammen kun til kvinder og alt sammen med én klar mission: Kvinder skal lære at investere deres penge.

»Jeg bor alene, har ingen kæreste og ser faktisk kun de veninder, som jeg kan snakke forretning med. Jeg træner næsten ikke, og har aldrig spist så mange pizzaer i mit liv, som jeg gør nu. Jeg prioriterer virkelig det her benhårdt,« siger Sarah Ophelia Møss.

Jeg havde et eller andet fjollet billede af, at jeg skulle sidde på en juicebar og læse aktiekurser i papiravisen hver morgen.

Sarah Ophelia Møss

Selvom hun i dag arbejder 80 timer om ugen på at få andre kvinder til at investere, skal man ikke mere end halvandet år tilbage, før 38-årige Sarah Ophelia Møss selv knap vidste, hvad en aktie var.

»Jeg har haft tanken om at investere i mange år, men har tænkt, at det var noget, der ville kræve enormt meget af mig, og jeg havde et eller andet fjollet billede af, at jeg skulle sidde på en juicebar og læse aktiekurser i papiravisen hver morgen,« fortæller hun.

Men i sommeren 2017 solgte hun en lejlighed og købte en anden. Pludselig stod hun med alle sine penge ude af banken og en sommerferie på fire måneder fra sociologistudiet.

»Jeg tænkte: Måske er det nu? Ok, men så ville jeg også gå all in,« fortæller Sarah Ophelia Møss.

Sådan kommer du i gang - 3 gode råd fra Miss Moneypenny
  • Start med at oprette et depot, hvor dine aktier kan opbevares digitalt.
  • Køb en aktie eller et investeringsbevis.
  • Find nogle at snakke med det om.

Hun brugte ferien på at researche, og det var her, hun faldt over Facebook-gruppen Moneypenny, der på daværende tidspunkt kun havde 300 medlemmer og minimal interaktion.

Hun blev hurtigt grebet af at investere. Amerikanske tech-aktier var favoritten, og hun fik en klar strategi, som hun stadig holder fast i: Spred pengene ud og lad være med at investere alt ét sted.

»Jeg fulgte graferne hver dag. Lige så snart jeg kom op til forelæsning på studiet, tjekkede jeg kurserne. Jeg kunne købe kl. 9.00 og sælge aktierne igen en time senere. Sådan gjorde jeg,« siger Sarah Ophelia Møss.

Jeg har ikke nødvendigvis lyst til at udstille min uvidenhed om investeringer i et forum med mange mænd.

Sarah Ophelia Møss

33 enkelte aktier og 15 fonde. Så mange havde hun, da hun havde flest. Intet var tilfældigt, og der var overvejelser bag alle.

Men det var også i den periode, det gik op for hende, at der manglede noget: Et sted, hvor hun kunne stille alle de mange spørgsmål.

»Jeg har ikke nødvendigvis lyst til at udstille min uvidenhed om investeringer i et forum med mange mænd. Det er det man kan i Moneypenny, når der kun er kvinder. Jeg vil hellere have noget med nogle hjerter og smileyer, og ikke så meget konkurrence,« fortæller Sarah Ophelia Møss.

For et år siden deltog hun selv i et cafémøde for kvinder med smag for aktiekurser. Kun tre personer dukkede op, og det var her hun besluttede sig for at tage sagen i egen hånd.

Jeg bor alene, har ingen kæreste og ser faktisk kun de veninder, som jeg kan snakke forretning med.

Sarah Ophelia Møss

I dag hænger et kæmpe whiteboard i stuen. Med lineal-lige streger har hun optegnet en kalender, hvorfra hun går i gang med at remse op: Konference på lørdag i Aarhus, søndag workshop i Thisted. København om en uge og dernæst workshop i Svendborg.

Alt sammen målrettet kvinder, der vil lære at investere og med i gennemsnit 50 kvinder hver gang.

I søndags var hun i Roskilde, hvor hun måtte oprette et ekstra hold.

»Moneypenny skaber en anledning for kvinderne til at komme i gang med det, de har tænkt på de sidste 20 år,« fortæller Sarah Ophelia Møss.

Hun rækker armen ud og viser en Facebook-besked, som hun modtog fra en mand tidligere på dagen.

»Der er mange mænd, som prøver at melde sig ind i Moneypenny, hvorefter jeg skriver til dem: Kære mand, Moneypenny er kun for kvinder.«

BRANCHENYT
Læs også