Privatøkonomi
0

Champagnen må blive på køl: Færre sælger lejligheden lynhurtigt

Færre sælger lejligheden lynhurtigt. Foto: Lars Krabbe

Der har været mange år, hvor regnbuen tydeligvis endte i en storby-lejlighed. Pilen har peget op, og sælgerne har kunnet spinne guld på at sælge deres bolig.

Men nye tal fra Boliga.dk viser, at færre sælgere i årets første seks måneder har kunnet tilføje det famøse "lyn" foran deres salg. Der er nemlig blevet solgt færre lejligheder på mindre end fjorten dage, end der gjorde i samme periode sidste år.

Således udgjorde andelen af lynsalg 22 procent i første halvår, mens det sidste år i samme periode var 24 procent.

Storbyens boligform

Det er primært i landets største byer, at adressen indeholder en etage og en angivelse af, om man er til højre, til venstre eller måske midtfor.

Og det er da også i sjællandske Roskilde, at der har været flest lynsalg for lejligheder. Her er hele 37 procent af lejlighederne solgt på rekordtid, mens det var 22 procent i første halvår sidste år.

Den næsthøjeste andel af lynsalg finder man i Aalborg, hvor salget af 36 procent af lejlighederne havde fart på - her var andelen 40 procent sidste år. Og netop landets største byer, lejlighedernes højborge, er gået lidt ned i gear:

- Det går efter omstændighederne fint på ejerlejlighedsmarkedet i de store byer, men der er ingen tvivl om, at markedet er gået lidt ned i kadence. Det er der flere grunde til. For det første er en stor del af efterspørgslen blevet mødt af et stort antal salg, og samtidig har priserne nu nået et leje, hvor flere ser markedet an. Derfor ser vi også færre lynsalg, siger Thomas Hovgaard, kommunikationschef hos Nybolig og Estate.

- Sidste forklaring kan også være, at mange af de købere, der er i markedet nu, er i den gruppe, som måske ikke er lige så økonomisk stærke. Reglerne for at låne er jo blevet strammet løbende, og det vil selvfølgelig også slå igennem, siger han til Boliga.

De laveste andele af lynsalg - i de postdistrikter hvor der var nok til at lave beregninger - var i nordsjællandske Lyngby og bydelen København SV. Her blev 17 procent af lejlighederne solgt inden for 14 dage.

Her kan du se, hvor mange lynsalg der har været i din by

BRANCHENYT
Læs også