Privatøkonomi

Dyrt for højtlønnede danskere over 55 år at fastholde den forventede pension

Effekten af de lavere forventninger til afkast på pension er stor for danskere over 55 år med høje pensionsopsparinger, hvis de vil stile efter samme pensionsformue som hidtil forventet.

Der skal indbetales noget mere til pension, hvis man er højtlønnet og over 55 år og ikke vil acceptere, at den forventede pension sættes ned efter årsskiftet, fordi der ventes lavere afkast på værdipapirer fremadrettet. Foto: Morten Lau-Nielsen

Mens de unge får barberet mest af den forventede pension på grund af nye, mere realistiske bud på, hvor hurtigt pensionsopsparingen vokser, skal de ældste nu til lommerne. I hvert fald hvis de ønsker at modvirke effekten af, at der fremover ventes lavere afkast på pensionsopsparingen.

Nye regneeksempler fra professor Jesper Rangvid og professor Claus Munck, begge CBS, viser, at en 55-årigs forventede pensionsudbetaling falder godt 9 pct., og de skal dermed hæve de årlige indbetalinger med over en tredjedel fra 50.000 til 68.000 kr. frem til folkepensionen for at kompensere for det lavere afkast. Det fremgår af en artikel i Finans/Invest. ..

BRANCHENYT
Læs også